Groeiende populariteit multifunctionele daktuin

multifunctionele daktuin

Multifunctioneel ruimtegebruik neemt in de toekomst toe. En daarmee ook de interesse voor daktuinen. Met een daktuin geef je grote meerwaarde aan een gebouw. In de nieuwe exclusieve editie van ArchitectenPunt Exclusief lees je bij de categorie Daken alles over hoe de next-level daktuin op het Ebben Inspyrium tot stand is gekomen, over de visie, het gebruik van ruimte, de inrichting, de beplanting, de waterhuishouding en de ontwikkelingen in de wereld van daken.

Victor Dijkshoorn van VIC Landscapes en Marie-Ange Eneman, beplantingsadviseur bij Boomkwekerij Ebben, hebben samengewerkt om een next-level daktuin te creëren. De uitdaging was om een multifunctionele daktuin te creëren die het hele jaar voor groenbeleving zorgt. Het moest een unieke daktuin worden die zijn tijd ver vooruit is wat bruikbaarheid en duurzaamheid betreft. Het Nophadrain dakbedekkingssysteem met goede afwatering, beperkte dikte, grote sterkte en draagkracht, speelt een cruciale rol hierbij. Het resultaat is een inspirerende daktuin die de kracht van groen laat zien en niet voor niets de Rooftop Award 2022 heeft gewonnen.

De multifunctionele daktuin zal steeds meer in populariteit toenemen. Het biedt de mogelijkheid aan toekomstige generaties om in onze verstedelijkte omgeving in het groen te wonen en leven. De juiste beplanting is dan wel belangrijk, want niet iedere boom is geschikt om op een daktuin te zetten.

Klik op de link hiernaast en download gratis de pdf met het hele artikel